Щось новеньке: рецепт салату олів'є з шинкою і ананасом!

15.01.2021

Є три види селери - листова, коренева і черешкова. Найпопулярніший вид - стебловий, саме його можна побачити на прилавках найчастіше. Тож, у чому його користь?

Ці хрусткі стебла вважають ідеальним овочем для тих, хто хоче схуднути. У них мало калорій, зате багато клітковини, вітамінів і мінералів. Плюс стебел в тому, що вони можуть використовуватися як для приготування гарячих страв, супів і салатів, так і як самостійна закуска.

Листова селера також багата калієм, натрієм, магнієм і вітамінами. Пряні листочки поліпшують травлення, чудово впливають на серце і нервову систему, допомагають боротися з гіпертонією, а також мають протизапальний ефект. Листя можна сушити і використовувати як прянощі.

Корінь селери рекомендують гіпертонікам і тим, хто страждає від болів в суглобах. Завдяки своєму вітамінно-мінеральному складу коренева селера допомагає боротися з набряками і має м'яку сечогінну дію.

Посилання на автора статті


Цій страві вже близько 700 років, а процес приготування займає близько двох діб. Але спрощену версію качки по-пекінськи можна приготувати і вдома у звичайній духовці, витративши на приготування набагато менше часу.
Інгредієнти:

The New York Times публікував рецепт пирога зі сливами кулінара, автора книг і оглядача журналу Маріан Буррос кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редакція не вирішила, що досить робити одне і теж з року в рік. Проте читачі й досі вимагають публікувати рецепт перед настанням осені.

Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати