Рецепт сливового пирога від The New York Times, який уже став легендарним

12.09.2021

The New York Times публікував рецепт пирога зі сливами кулінара, автора книг і оглядача журналу Маріан Буррос кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редакція не вирішила, що досить робити одне і теж з року в рік. Проте читачі й досі вимагають публікувати рецепт перед настанням осені.

Рецепт класичного сливового пирога

Інгредієнти:

  • 1 склянка цукру;
  • 0,5 склянки розм'якшеного масла;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • Щіпка солі (за бажанням);
  • 2 яйця;
  • 12 слив, розділених навпіл і очищених від кісточок;
  • Цукор, лимонний сік і кориця для начинки за смаком.
  • Спосіб приготування

  • Увімкніть духовку та розігрійте її до 180 градусів.
  • Змішайте цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця та добре збийте до однорідної суміші. Тісто готове.
  • Викладіть суміш у форму для випічки і помістіть половинки сливи шкіркою догори на рідке тісто. Злегка посипте цукром і збризніть лимонним соком, в залежності наскільки солодкі фрукти, а також додайте за смаком трохи кориці. Випікайте пиріг приблизно годину. Потім дістаньте з духовки і дайте йому трохи охолонути. Подавати можна холодним зі збитими вершками або ще теплим до чаю.
  • Крім того, такий вже готовий пиріг можна заморозити на зиму. Для повторного приготування замороженого пирога потрібно просто підігріти його до рум'яності при 150 градусах в духовці.




  •  

    Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати