Готуємо вино з кульбаб!

Щоб спробувати цей жовтий напій, треба, звісно ж, зібрати кульбаби, бажано, не вздовж дороги, купити лимон і свіжу м'яту. Отже, як 5 лайфхаків з приготування вина з цих травневих квітів і його рецепт.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Відокремте пелюстки кульбаби від квітколожа.
Складіть у велику каструлю і залийте холодною кип'яченою водою. Накрийте кришкою і відставте на добу.
Наступного дня розчиніть у 500 мл окропу цукор і варіть на слабкому вогні до готовності. Готовність сиропу можна перевірити так: нанести краплю на блюдце - якщо вона не розтікається, сироп готовий.
Настій з кульбаби доведіть до кипіння, зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім процідіть відвар через сито, пелюстки викиньте.
Зріжте з лимонів цедру за допомогою овочечистки, із м'якоті вичавіть сік. Процідіть, щоб видалити кісточки.
Додайте в проціджений квітковий відвар цукровий сироп, родзинки, м'яту, цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте, накрийте марлею і відставте на два дні для бродіння. Приберіть цедру і м'яту.
Перелийте рідину разом з родзинками у великий бутель і надіньте на шийку гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці. Залиште в темному місці при кімнатній температурі для подальшого бродіння.
Коли бродіння припиниться, відокремте осад. Перелийте вино в пляшки, закупорьте і приберіть у прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.